OVER CYNTHIA

Coach bij Loopbaancoach Breda

Een beroepskeuzetest had ik niet nodig

Mijn naam is Cynthia Jansen (1978). Samen met mijn man en zoon (2009) woon ik in Hoeven, dichtbij het bos waar ik geniet van de dagelijkse wandelingen met onze teckels. Inmiddels ben ik ruim 20 jaar werkzaam binnen de Loopbaancoaching en sinds 2021 als Zelfstandig Ondernemer. Met plezier naar je werk gaan, voldoening ervaren in wat jij doet en waardering voelen voor jouw talenten, is zo ontzettend belangrijk in vele opzichten. En dit begint bij jezelf leren kennen!

Op jonge leeftijd had ik een zeer rijke fantasie. Iedereen dacht dan ook dat ik zou kiezen voor een creatief beroep, maar ik wilde liever mensen “helpen”. In het vierde leerjaar van de Havo werd er uitgebreid aandacht geschonken aan de keuze voor een vervolgopleiding. En juist dát trok mij enorm, daarover wilde ik meer weten. De decaan nodigde mij uit om een aantal Studiekeuze gesprekken bij te wonen. Hij liet mij zelfs meedenken in de advisering aan medestudenten. In deze richting wilde ik verder gaan studeren. Ik had geen beroepskeuzetest meer nodig!

Ontdekken wie ik ben

Tijdens de studie tot Loopbaancoach leerde ik mezelf pas écht goed kennen. “Wie ben ik?”, “Wat wil ik?, “Waar krijg ik energie van?”, “Welke kwaliteiten heb ik?”, “Wat vind ik belangrijk?” en “Waar word ik gelukkig van?”. Deze vragen vormden een rode draad door de gehele opleiding. Nu zijn ze de basis binnen ieder loopbaan -en studiekeuzetraject. Wanneer jij deze inzichten namelijk helder hebt voor jezelf, dan kun je een afgestemde keuze maken voor die nieuwe baan of studie vanuit zelfvertrouwen. 

Studiekeuze en loopbaankeuze trajecten door Cynthia Jansen

Is dit alles?

In het 2e leerjaar van mijn studie werd ik aangenomen als Re-integratieconsulent. De doelgroep werd na een paar jaar echter steeds complexer. De begeleiding van ex- gedetineerden en verslaafden vroeg veel van mij. Ook in mijn volgende baan als Werving & Selectie Consulent voelde ik me niet op mijn plek in een zakelijke omgeving. Toen begonnen de twijfels.. “Was dit wel écht wat ik wilde?”

Your dreamjob doesn’t exist, you create it!

Na het beëindigen van mijn relatie, een miskraam en alle twijfels rondom werk voelde ik de behoefte om alleen te zijn. Met mijn schrijfblok op het strand in Thailand begon de inspiratie en energie weer volop te stromen. Stap voor stap werd me duidelijk waar ik energie van kreeg, wat ik werkelijk wilde en welke werkomgeving het beste bij me paste. Het werd tijd om mijn droombaan zelf te creëren!

Jouw loopbaan is mijn passie 

Terug in Nederland wees een vriendin mij op een vacature binnen het MBO. Na een korte periode als BPV- begeleider maakte ik binnen deze organisatie de overstap naar het Studie- en Loopbaancentrum. Daar ben ik mezelf – naast de adviesgesprekken en coaching – verder gaan ontwikkelen als Trainer op het gebied van Assertiviteit, Faalangst, Burn- out, HSP en Autisme. Tijdens mijn loopbaan reis heb ik ervaren hoe belangrijk het is om regelmatig in te checken bij jezelf, te voelen wat je nodig hebt en onderzoeken wat je écht graag wilt. Dit is de fundering voor ons traject samen, waarbij jij als persoon centraal staat!


Wil jij ook graag jouw volgende stap onderzoeken? 

Ik begeleid je stap voor stap en met veel plezier naar jouw vervolgstap, in studie en/of werk! 


(Online) kopje thee of koffie?

Wanneer we gaan samenwerken is het fijn om een klik te hebben. Vraag hieronder je gratis kennismaking aan.