TARIEVEN COACHING EN ANDERE VEELGESTELDE VRAGEN

 

 

Coaching werkt!

Belangrijker dan de vraag wat coaching kost, is wat coaching oplevert. Onderzoeken naar de effectiviteit van coaching wijzen uit dat 79% van de mensen die coaching hebben gevolgd, positief zijn over de coaching.  Ruim driekwart vindt dat de coach hem (heel erg) goed heeft geholpen bij het bereiken van zijn doelen. Bron: Psychologie Magazine. Lees de ervaringen van mijn klanten als je wilt weten wat mijn coaching hen heeft opgeleverd.

Tarieven Loopbaancoach Breda

Er zijn verschillende manieren om met mij samen te werken.
Kijk hiervoor bij mijn actuele aanbod.

Indien je werkgever betaalt, maak ik graag een offerte op maat. 

Andere veelgestelde vragen, en de antwoorden hierop, vind je hieronder.

Wanneer is jouw coaching geschikt voor mij?

Ik raad je mijn loopbaancoaching aan als je jezelf en je carrière serieus neemt. Je weet dat de antwoorden in jouzelf zitten, maar komt er zelf niet bij en zoekt nu iemand die jou de juiste vragen stelt en de beste tools aanreikt. Je bent klaar om een kloppende en duurzame keuze te maken.

Zelf ben ik niet zo van de ellenlange vragenlijsten, kleuranalyses en persoonlijkheidstesten. Al die informatie is bij mij nooit echt blijven hangen. Ik geloof wél in het ontrafelen van jouw persoonlijke verhalen en het opduiken van jouw unieke puzzelstukjes. Het ‘herontdekken van jouw oorspronkelijkheid’, als je het netjes wilt zeggen. Daar kun je écht wat mee! We doen dit samen, stap voor stap, met een vleugje humor en creativiteit. Aan de basis van de coaching staan altijd jouw persoonlijke vragen en doelen. 

Wat zijn de kosten voor een loopbaantraject?

Bekijk het actuele aanbod op mijn website. Je bepaalt zelf hoe intensief je de loopbaancoaching maakt. Studenten en young professionals zijn vaak al gebaat bij een kort&krachtig traject. Loop je al langer vast en wil je nu echt een flinke wending geven aan jezelf en aan je loopbaan? Dan raad ik je diepgaander traject aan. Je kunt geheel kosteloos en vrijblijvend een adviesgesprek met mij aanvragen om af te stemmen wat je het beste past. Er bestaat altijd de mogelijkheid om extra coaching af te nemen als een gekozen optie niet toereikend blijkt. In de meeste gevallen is dit echter niet nodig en kunnen we in de kennismaking een heel goede inschatting maken. 

Wordt loopbaancoaching vergoed?

Loopbaankosten die je in privé maakt, komen vanaf 2022 niet meer in aanmerking voor gedeeltelijke vergoeding vanuit de Belastingdienst. Het STAP-budget dat de regeling vervangt, is voor nu enkel te besteden aan studiekosten. 

Kan mijn werkgever loopbaancoaching vergoeden?

In veel gevallen zijn er ‘potjes’ waar je gebruik van kunt maken. Ik heb de volgende tips voor je.

1) Check je CAO
Het is mogelijk dat in jouw CAO coaching- of opleidingsbudget is opgenomen. Dit bedrag wordt vaak jaarlijks gereserveerd en kan in overleg besteed worden aan loopbaancoaching.

2) Check bij de afdeling HR
Ook de HR-afdeling beschikt vaak over een opleidingsbudget wat besteed kan worden aan bijvoorbeeld coaching. Uit literatuur en praktijk is gebleken dat coaching een bewezen hulpmiddel is bij het behalen van persoonlijke en professionele doelen. Daarom wordt het vaak vergoed en zelfs gestimuleerd door HR managers!

3. Check bij je leidinggevende of directeur
Als het goed voelt, kan je het gesprek aangaan met je leidinggevende. Een loopbaantraject leidt niet persé naar een nieuwe baan. Ik heb vaak genoeg meegemaakt dat klanten, met wat aanpassingen in hun eigen gedrag en takenpakket, weer met plezier aan het werk gingen bij hun eigen werkgever.

Mijn coaching is ook een persoonlijk ontwikkeltraject en ik raad je aan om de mogelijkheden via je werkgever te verkennen. Indien je werkgever betaalt, ga ik hierover graag in overleg.

 

Wat levert de coaching mij op?

Ik begeleid jou stap voor stap naar de baan die op jouw lijf geschreven is. Coaching zie ik als een co-makership. Jij bent zelf verantwoordelijk voor jouw inspanningen, keuzes en acties. Het goede nieuws is dat ik inmiddels zoveel ervaring heb opgedaan, dat ik durf te stellen dat er drie concrete perspectieven naar voren zullen komen. Daarnaast levert coaching in elk geval het volgende op:

  • Bewustwording van jouw dromen en potentie
  • Inzicht in belangrijkste kwaliteiten, drijfveren en werkwaarden
  • Meer innerlijke rust en zelfvertrouwen
  • Helder arbeidsmarktprofiel

Kortom, ik houd het niet bij loopbaanadvies alleen. Ik laat je zien wie je van nature bent en wat je nodig hebt om weer helemaal op je plek te zitten. Benieuwd naar ervaringen van mijn klanten? Bekijk de reviews.

Welke ervaring heb jij als loopbaancoach?

Mijn opleidingen voor Loopbaancoaching en persoonlijke ontwikkeling volgde ik bij Annet Brinkhuis Opleidingen te Laren. Nieuwe dingen leren vind ik nog steeds ontzettend leuk en ik zorg altijd voor nascholing en bijscholing op verschillende gebieden. Ik neem mijn vak serieus en daarom ben ik aangesloten bij zowel de NOLOC (Beroepsvereniging van Loopbaancoaches en Jobcoaches) als de NOBCO (Nederlandse Orde voor Beroepscoaches). Bij beide instituten ben ik tevens gecertificeerd. Dat betekent dat mijn kwaliteiten, vaardigheden en ervaring zijn getoetst en ik mij een erkende loopbaancoach mag noemen.

Help je mij ook met het vinden van een nieuwe baan?

Met de opgedane inzichten en tips lukt het jou helemaal zelf om je ideale baan te veroveren! Je hebt alles in huis om je krachtig te presenteren, zowel op papier als in (sollicitatie- of netwerk)gesprekken.

Waar vinden de coachgesprekken plaats?

Onze afspraken vinden plaats in mijn kantoor te Breda, het fijne bos in Dorst of online via Zoom. Wat jij prettig vindt!

Hoe ga jij om met mijn gegevens?

Ik ga zorgvuldig om met alle informatie die jij verstrekt, zowel mondeling als schriftelijk. Ik volg hierin de Internationale Ethische Code van de NOBCO. Ik zal nooit inhoudelijke informatie delen met jouw werkgever.

Andere vragen?

Laat het mij graag weten via wendy@loopbaancoachbreda.nl of via het contactformulier