OVER WENDY

Het verhaal van Loopbaancoach Breda

Wat ik later worden wil

Ik ben geboren in 1982 in Roosendaal. Eerste dochter van een brandweerman en een medewerkster van de Belastingdienst. Als kind wilde ik kapster, kleuterjuf of stewardess worden. Je raadt het al, het is anders gelopen. Op de HAVO koos ik een zo breed mogelijk vakkenpakket. Dan kon ik ‘nog alle kanten op’. Omdat ik goed was in economie en talen werd het de studie International Business and Languages. Ik leerde van alles en nog wat, maar het meest dankbaar ben ik voor mijn stages in Spanje. Een nieuwe taal leren en ver van huis op jezelf aangewezen zijn.

Op mijn 21e begon ik mijn loopbaan op de Spaanstalige klantenservice van een ondergoedmerk. Langzaam kwam online shoppen in beeld en werd ik E-commerce coördinator. Prima werk maar uiteindelijk een boel stress en nul voldoening. Ik wilde er tussenuit. Weer de grens over, dichter bij mezelf komen. Het was heerlijk om op Bali een aantal maanden als vrijwilliger met kinderen te werken. Mijn beroep mocht een meer dienstverlenend karakter krijgen, zo bedacht ik. Via via kwam ik terecht bij een re-integratiebureau gericht op ondernemerschap. Hier heb ik ontzettend veel mogen leren over soorten branches en (startende) ondernemers (kleine en grote afstand tot de arbeidsmarkt). Maar ook over levensvatbaarheid, coaching, procesbewaking en kwaliteitsborging. Ik werd gewaardeerd om mijn organisatietalent, nauwkeurigheid en luisterend oor. Maar het was niet ‘wat ik wilde worden’. Er ontbrak nog iets.

De beuk erin

Na een mislukte sollicitatie bij een loopbaancentrum wist ik het. Loopbaancoach, wat een prachtig beroep. Je kunt echt iets voor iemand betekenen en het gáát ergens over. Dus, ‘de beuk erin’ aldus mijn opleidster Annet Brinkhuis. Wat was het heerlijk om weer te lezen, te leren, te overleggen, te oefenen, te vallen en weer op te staan. Veel stof, maar vooral zelf door het stof. Ik kwam achter mijn natuurlijke kwaliteiten, mijn belangrijkste waarden en mijn diepste verlangens. Met dit vak móest ik iets doen, dat kon niet anders.

Mijn professionele identiteit in stukjes

Op dit moment, ruim vijftien jaar na de start van mijn loopbaan, durf ik te zeggen: ik kan eigenlijk best veel. Als ik er maar in geloof. Ik geloof in producten en diensten die kloppen, in persoonlijke ontwikkeling van mensen, in samenwerken. Ik sta voor het creatief plannen van je loopbaan; een ruime blik, een gezonde focus maar vooral vol vertrouwen in jezelf en wat er op je afkomt. Ik ga voor kwaliteit en resultaat. Structuur en vrijheid zijn voor mij allebei belangrijk om mijn werk goed te kunnen doen. Ik ben praktisch en oprecht. Vind dat je nooit uitgeleerd bent. Ik heb behoefte aan dynamiek en kan nu zelf zorgen voor de afwisseling die ik nodig heb. Hoera!

Werk vormgeven

Voor de meesten van ons is antwoord geven op de vraag ‘Weet jij al wat je later worden wilt?’ ondoenlijk. Kijk naar wat past in je huidige situatie en focus je op één volgende loopbaanstap. Wie ben je? Wat kan je? Wat wil je? Het is de tijd om je werk vorm te geven zoals jíj dat wilt.

Iedereen heeft 168 uur per week. Hoeveel uur wil jij aan je werk besteden? Welke kwaliteiten wil je inzetten? Wat moet het jou opleveren? Niet alleen in euro’s, maar ook in waarden. Erkenning, stabiliteit, groei? Wil je werken in loondienst, als ondernemer of allebei? Het kan!

Ga ervoor!
Maak werk van wat jij het allerliefste doet!

Nieuwsgierig hoe ik jou kan begeleiden bij het vormgeven van jouw ideale leer- en werkomgeving?


Wil je persoonlijk kennismaken?

Ik stem graag samen met jou af wat jouw belangrijkste vragen en doelen zijn en of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Overzicht opleidingen Loopbaancoach Breda:

 • Masterclass Loopbaancoaching (Annet Brinkhuis)
 • Post HBO opleiding tot Coach voor loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling
 • Opleiding tot Studiekeuzecoach
 • CV coaching (Aaltje Vincent)
 • Career Writing (Reinekke Lengelle)
 • The feminine in coaching
 • NLP Practitioner
 • HBO Arbeidsre-integratie
 • HEAO International Business and Languages

Op dit moment volg ik een aanvullende coachopleiding bij
Academy for Soul-Based coaching.

Overzicht certificeringen Wendy van Loon:

Ik neem mijn werk serieus en ben aangesloten bij zowel NOLOC (Beroepsvereniging van Loopbaanprofessionals en Jobcoaches) als NOBCO (Nederlandse orde van Beroepscoaches).

Bij beide ben ik tevens gecertificeerd coach;

 • NOLOC-erkend Loopbaanprofessional
 • NOBCO geaccrediteerd Practitioner coach

Voor verdere informatie kun je terecht op mijn LinkedIn profiel.

  Wendy van Loon is Register Loopbaanprofessional bij NOLOC Loopbaancoach Breda is NOBCO practitioner