De begrippen loopbaancoach en jobcoach worden vaak door elkaar gebruikt. Soms hoor ik zelfs nog de term ‘arbeidscoach’, maar minder vaak. Een jobcoach is formeel iemand die mensen met een arbeidsbeperking ondersteunt bij het vinden én behouden van werk. Het kan ook iemand zijn die echt op de werkvloer meekijkt hoe iemand zijn werk kan optimaliseren. Jobcoaches zijn vaak werkzaam bij UWV, re-integratiebureaus of leer-werkbedrijven.

Mijn werk als loopbaancoach (of in het Engels: careercoach) is anders. Ik help jou als coach om jouw eigen antwoorden op vragen te zoeken. Vragen als; wie ben ik en wat past er nu bij mij? Van welk werk krijg ik energie? Ik ben uitgekeken op mijn huidige werk, wat zou een vervolgstap kunnen zijn? Ik heb zoveel ideeën, maar welke richting is nu handig?

De focus in mijn coaching ligt bij het (her)ontdekken van jouw kwaliteiten, drijfveren en interessegebieden. Op basis daarvan bekijken we jouw beroeps- en branchevoorkeuren. Natuurlijk kijk ik desgewenst mee met het optimaliseren van jouw CV en profiel. Omdat ik je dan al beter ken, kunnen wij goed verwoorden wat jou uniek maakt en dit in de etalage zetten. Ik geloof dat het jou zelf zal lukken om jouw ideale baan te veroveren, zodra jij die richting hebt. Daar heb je geen jobcoach bij nodig 😉