Druk druk druk

We zijn allemaal druk. Met dingen doen. Werken, studeren, (in en om huis) sporten, koken, zorgen, bezoekjes afleggen, en noem maar op. Ondertussen maken we ons soms zorgen. Piekeren ons suf. Over van alles. Dat slimme hersenpannetje draait overuren. We dromen van meer lichtheid en moeiteloosheid. We visualiseren hoe ons leven eruit zou zien als…. Velen van ons kampen met energie management issues. In plaats van jagen naar nieuwe activiteiten, kun je ook vertragen. Wat gebeurt hier nu eigenlijk en waarom? Welke signalen heb je genegeerd? Wat moet je eigenlijk allemaal van jezelf? Kun je daar eens een lijstje van maken? Zoals:

  • Ik moet wel iets doen met mijn studie
  • Ik moet elke week bij mijn ouders op bezoek
  • Ik moet 2x per week sporten
  • Ik moet altijd vriendelijk zijn
  • Ik moet het allerbeste van mezelf geven

En wat mag je allemaal niet? Welke beperkingen leg je jezelf op? Maak daar ook een lijstje van. Bijvoorbeeld; Ik mag mij niet aanstellen. Ik mag niet niksen. Ik mag niet….Misschien worden het wel lijsten. In plaatjes van lijstjes.

Energievretende bezigheden

Reden voor deze vragen; Wordt het niet eens tijd om jezelf in het nieuwe jaar wat meer te ont-moeten? Welke moetjes mogen er van jouw lijstje? En welke zaken ga je jezelf meer gunnen en toestaan? Hoe ga je deze integreren op dagelijkse, of wekelijkse, basis? Wat gaat het je opleveren als je minder moet en meer mag?
Je mag het mij gerust laten weten in een bericht!

In een loopbaantraject besteed ik vaak aandacht aan jouw energiegevende en energievretende bezigheden. We kijken naar jouw eigen verantwoordelijkheid en gedrag en natuurlijk ook naar mogelijke ‘verlichting’ van deze bezigheden. Vaak werk-gerelateerd maar ook privé. Want het loopt allemaal door elkaar heen en we hebben maar één dagelijkse portie energie. De ene dag wat meer, de andere dag wat minder. Daar hebben we het mee te doen. Want de dag wordt niet langer dan 24 uur en de week niet langer dan 168 uur.

Ben je op het punt dat je niet meer goed weet wat je grootste energielekken zijn? En wil je ontdekken wat je kunt doen om met meer pit de dag door te komen? Misschien is een kleine aanpassing van je huidige takenpakket voldoende om je weer energiek te voelen. Misschien is het echt tijd voor wat anders. Vraag gerust een gratis adviesgesprek met mij aan om de mogelijkheden voor loopbaancoaching door te nemen.
Ik wens je in elk geval veel succes én plezier met ont-moeten 🙂