Stel je voor dat je niet één maar vijf levens hebt. Wat zou je dan in al deze levens willen doen? Welke andere talenten, interesses of levensstijl zou je willen verkennen? Bedenk hierbij dat het niet alleen om betaald werk hoeft te gaan. Begrens jezelf niet, alles is mogelijk!

  • Maak een lijstje van jouw 5 levens
  • Vraag je bij ieder leven af waarom je dit wilt doen en wat jij kunt geven dóór dit te doen
  • In elk leven zit iets waar je erg van houdt en dat je graag ook nu in je leven zou hebben. Wat is dat? Schrijf het op.

En nu denk je misschien ‘wat jammer dat ik uit deze 5 moet kiezen’. Maar dat hoeft niet. Het gaat erom dat je kiest voor een invulling van je leven waardoor al deze belangrijke aspecten vertegenwoordigd zijn. Er is meer mogelijk dan je denkt! Je kunt eerst het één een tijdje doen en dat het ander. Waarom zou je je hele leven hetzelfde doen?

Je kunt wellicht twee of drie (aspecten van) levens combineren. Je kunt ervoor kiezen het ene betaald en het andere onbetaald te doen. Als je al die belangrijke elementen maar op de een of andere manier een plek in je leven geeft.

Vul aan:

  • In mijn ideale leven houd ik me bezig met…

Mijn cliënt Anja maakte deze kleurrijke moodboards van haar ideale levens. Kleur is echt ‘haar ding’. Zij trekt de stoute schoenen aan en begint als zelfstandig kleurstyliste naast haar parttime baan. Want ja, uiteindelijk -voor zover we weten- hebben we het met dit ene leven te doen. Haal er alles uit en laat je dromen waar worden! Wil je graag eens in gesprek over jouw ideale leven en welke stappen jij kunt zetten om daar te komen? Laat het mij graag weten en dan plannen we een kennismakingsgesprek in.