Ik heb met veel plezier bij mijn laatste werkgever gewerkt. En ik kan me nog herinneren dat we mijn tijdelijke arbeidsovereenkomst ondertekenden. “Of het een goed huwelijk is, daar komen we vanzelf achter”, zei mijn manager Paul. Dat was precies de luchtigheid die ik toen nodig had. Geen lange termijn verplichting, geen gouden ketting. Gewoon een tijdelijke overeenkomst. We doen ons best en we zien het wel.

Kop in het zand?

Soms gaat het anders. Ben je opeens jaren in dienst. Zijn er 10, 15 of misschien wel 20 jaar voorbij gevlogen. Je hebt een goed salaris, fijne collega’s. Je voelt je vertrouwd in je werk. Het gaat goed. Toch?

En dan komt er ineens een nieuwe manager. Of een re-organisatie. Zaken gaan anders dan voorheen. Je voelt de druk toenemen. Wat is er aan de hand? Wat doe ik niet goed? Er worden gesprekken gepland die er voorheen niet waren. Je gaat nog beter je best doen. Harder lopen. En ondertussen voel je je steeds onzekerder. Langzaam beginnen er barstjes te ontstaan in de samenwerking. Je moet aan jezelf toegeven dat het niet meer zo leuk is als voorheen. Maar hé, ‘overal is wel eens wat’. En je gaat gewoon door.

Je baas maakt het uit

Als je plotseling wordt uitgenodigd voor een nieuw gesprek, zie je dat het ernst is. Je baas maakt het uit. Het huwelijk strandt. Wat een klap! Zoveel vragen hebt je, maar de belangrijkste die blijft rondzoomen is ‘waarom’?

Vraag hulp

In dit soort situaties, maar óók als je zelf het ‘huwelijk’ wilt beëindigen is het fijn én verstandig om je bij te laten staan door een juridisch expert. Iemand die ervoor zorgt dat de scheiding eerlijk en vlot verloopt. Jij hebt tijd en ruimte nodig voor je emoties. De arbeidsjurist zorgt voor de zakelijke afwikkeling.Speelt dit bij jou? Weet dat je Ronald Mol kunt bereiken voor advies; zie https://rm-arbeidsjurist.nl/