Regeling Loopbaanadvies

Iedere rijksmedewerker heeft het recht om eenmaal per vijf jaar een vertrouwelijke loopbaanscan te doen. Je kunt hier een subsidie voor aanvragen van maximaal € 1.500 (exclusief btw).

Twijfel je over jouw loopbaan en wil je weten welke mogelijkheden er voor jou zijn op de arbeidsmarkt? Grijp je kans en vraag een loopbaanadvies aan via het A+O fonds Rijk.

Het loopbaanadvies helpt je om jouw plek te (her)vinden op de arbeidsmarkt. Dat kan bij de rijksoverheid zijn of daarbuiten, maar in elk geval een plek die past bij jouw kwaliteiten, drijfveren en ambities.

Je komt in aanmerking voor de subsidie als je een medewerker bent die valt onder de sector Rijk* en de afgelopen drie jaar onafgebroken in dienst van het Rijk bent geweest. Je mag niet eerder gebruik hebben gemaakt van de regeling loopbaanadvies. De regeling loopt af op 31 december 2023.

* Medewerkers van Defensie/Politie/Rechterlijke Macht/Decentrale overheden/Onderwijssectoren vallen niet onder de sector Rijk. Ook medewerkers van zelfstandige bestuursorganen (met uitzondering van de Autoriteit Persoonsgegevens) kunnen geen gebruik maken van de regeling.

Hoe werkt het?

Je gaat naar de website www.loopbaanadvies.aofondsrijk.nl en beantwoordt een aantal vragen. Binnen een paar minuten weet je of je aan de voorwaarden voldoet. Na afloop ontvang je uitleg over de verdere aanvraag. De vervolgstappen zijn:

  • Plan een (online) kennismaking in met mij als Noloc Register Loopbaanprofessional
  • Wij inventariseren jouw vragen en doelen en bekijken samen of mijn werkwijze hier goed bij aansluit. De duur van het traject en aantal afspraken bepalen wij samen.
  • Ik stel een offerte op die jij kunt indienen bij A+O fonds Rijk, waar je ondertussen een account hebt aangemaakt
  • Na goedkeuring (meestal binnen 5 dagen) gaan we aan de slag!
  • Je ontvangt aan het einde van het traject een schriftelijke rapportage met daarin onder andere een weergave van jouw competenties en ontwikkelmogelijkheden
  • De betaling wordt direct voldaan vanuit A+O fonds naar Loopbaancoach Breda.

Ik breng graag samen met jou jouw vervolgstappen in kaart. Vraag gerust een gratis adviesgesprek aan!